#Bouwplaats #Duurzaam Bouwen

Prefab, biobased en dampopen in Hooghkamer Voorhout

De herenhuizen in Hooghkamer worden gebouwd volgens de principes van Het Nieuwe Normaal.

Van der Hulst Bouwbedrijf ontwikkelde en bouwde in Hooghkamer Voorhout een rij van zeven herenhuizen onder architectuur in prefab houtskeletbouw. Biobased en dampopen, dus zonder folies en kit.

“Wat energie betreft: we leveren BENG-proof op, maar ik denk dat ze veel beter gaan presteren”, zegt directeur Yvonne van der Hulst over de woningen in project De Kabel in Hooghkamer. “Richting passiefhuis, verwacht ik. De com- binatie van prefabricage en houtbouw is een manier om de woningbouw te versnellen. Uiteindelijk willen we met deze bouwmethode ook voor corporaties kunnen bouwen.”

Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse zet met de woningen nieuwe stappen en bouwt volgens de principes van Het Nieuwe Normaal. Dat is een leertraject voor circulair bouwen op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Cirkelstad. Zoveel mogelijk prefabriceren, losmaakbaar en toekomstbestendig bouwen, biobased isolatie, een compacte installatie – dat was de insteek voor het project. “Het is gelukt om complete gevelelementen – van binnenspouwblad tot en met buitenspouwblad, van stramien tot stramien– vanuit de fabriek te krijgen. Dat vergt engineering vooraf. Alles is op de millimeter nauwkeurig ontworpen.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.