#Bouwplaats

Prefab dagkant maakt wandafwerking 60% sneller

Een mooie, snelle en makkelijke manier om dagkanten te maken. Dat levert in Nederland nog wel eens praktische problemen op voor de timmerman. Het is een tijdrovende klus en esthetisch gezien knap lastig om een strak resultaat te creëren. Jansen Prefab uit de Belgische grensgemeente Oudsbergen levert voor droog -en natbouwconstructies prefab dagkanten die op de gewenste (stock)maat geleverd kan worden. Volgens een woordvoerder levert deze oplossing een tijdwinst van 60% op voor de stukadoor en timmerman.

De timmerman wint tijd door niet meer zelf een gipsplaat op maat te hoeven maken en de snellere plaatsing. Jansen Prefab biedt veel voorkomende stockmaten en diverse breedtes, waardoor er altijd passend maatwerk kan worden geboden. Door de prefab werkwijze is volgens de woordvoerder een hogere afwerkingskwaliteit zichtbaar dan als dat in het werk moet gebeuren.

Prefab dagkant succes in België

In België zijn de geprefabriceerde gipskartonelementen, die recent op de Afbouw Vakdagen werden gepresenteerd, een doorslaand succes. Volgens de woordvoerder is er 1500 kilometer per jaar geleverd. In Nederland zijn de volumes zeker nog niet zo groot, maar de vraag begint volgens hem wel aan te trekken bij de afbouwers. “We hebben voor Nederland dezelfde verwachtingen qua afzet in België. In Nederland is de prefab gipskartonplaat voor dagkant een nieuwe oplossing en dat moet nog gaan landen”, aldus de zegsman. Het is niet uitgesloten dat Jansen Prefab ook in Nederland een fabriek gaat openen, mocht de prefab dagkantoplossing een grote hit worden. In België draaien al twee fabrieken.

Jansen Prefab leverde al prefab gipsplaten voor dagkanten voor in het werk gestorte betonconstructies, maar doet dat recent ook voor droogbouwsystemen, zoals houtskeletbouw. De woordvoerder merkt dat dergelijke bouwmethodes sterk in opkomst zijn in ons land.  De prefab dagkantbekleding is te verkrijgen via Nederlandse bouwgroothandels.

Jansen Prefab maakte over het aanbrengen van een dagkantelement deze instructievideo.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.