#Bouwplaats

Push to Talk alternatief voor portofoon

Vodafone biedt met Push to Talk een alternatief voor de portofoon. Deze app stelt bouwplaatspersoneel in staat onderling te communiceren via de smartphone.

Een uitvoerder die met de kraanmachinist wil communiceren? Tot nog toe pakt hij daarvoor de portofoon, maar dat kan vanaf nu ook anders. Omdat iedereen toch al een smartphone op zaak heeft, komt Vodafone met een nieuwe app genaamd Push to Talk.

Deze app biedt de voordelen van een mobiele telefoon en een portofoon samen, zodat maar één toestel nodig is. Werknemers hoeven geen telefoonnummer in te toetsen of te wachten op verbinding. In het adresboek is te zien wie bereikbaar is. Ook direct groepsgesprekken starten behoort tot de mogelijkheden. Tijdens gesprekken is het, net als bij een portofoon, niet mogelijk om tegelijkertijd te praten.

Bereikbaarheid

De clouddienst is mede mogelijk gemaakt door Ericsson’s en Kodiak’s nieuwe generatie Push To Talk-technologie en gekoppeld aan het mobiele 3G- of 4G-netwerk van Vodafone Nederland. Volgens Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland, biedt Push to Talk op het gebied van bereikbaarheid een direct voordeel ten opzichte van portofonie. Voor moeilijk bereikbare plekken zijn nog wel eens netwerkversterkers nodig, legt hij uit. Omdat de communicatie met Push to Talk via het landelijke netwerk van Vodafone gaat, is dat geen issue meer.

Geschikte toestellen

De app werkt op diverse Android- en iOS-toestellen – de lijst met geschikte telefoons is te vinden op de website van Vodafone. De ‘praatknop’ die de gebruiker in moet drukken zit op het scherm. Omdat dat voor bouwers met handschoenen aan nog wel eens lastig kan zijn, heeft de robuuste bouwtelefoon Sonim, die in Nederland wordt geleverd door Vodafone, een aparte knop voor Push to Talk aan de zijkant van het toestel (zie foto). Vodafone richt zich met Push to Talk op bouwbedrijven in de categorie middelgroot en groot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.