#Bouwplaats

Rechtstreeks bestellen vanuit digitale bouwplanning

Rechtstreeks bouwmaterialen bestellen vanuit een digitale planning. Raab Karcher en KYP maken dat vanaf medio oktober 2016 mogelijk voor bouwbedrijven. Tijd en plaats van levering van de bouwmaterialen worden gekoppeld aan de uit te voeren activiteiten en zijn door deze koppeling aan de bouwplanning altijd up-to-date.

Deze week wordt RaabPlan, zoals deze nieuwe tool heet, geïntroduceerd op de Bouw Compleet beurs in Hardenberg. Kleinere bouwplaatsen en sneller bouwen maken dat het just-in-time en just-in-place ontvangen van bouwmaterialen en -elementen een voorwaarde is voor een goed projectresultaat. De koppeling tussen KYP en RaabPlan maakt levering direct op de locatie op de bouwplaats mogelijk en voorkomt extra opslag van bouwmaterialen.

Leanworks

Als de bouwplanning wordt aangepast, worden zonder extra handelingen of telefoontjes de leverdata aangepast. De communicatie tussen partijen verbetert daardoor aanzienlijk. “Deze faciliteit komt gratis beschikbaar voor klanten die starten met een Leanworks-project”, aldus Iwan te Winkel, logistiek directeur bij Raab Karcher. “Van Wijnen en Trebbe zijn de eerste bouwbedrijven die hun bestellingen via de KYP-planning gaan doen.”

Andere leveranciers

Stan Roestenberg, directeur bij KYP reageert: “KYP is blij met deze samenwerking omdat dit bijdraagt aan nog meer efficiency in de bouw. In de toekomst kunnen ook bestellingen vanuit de bouwplanning bij andere leveranciers gedaan worden.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.