#Bouwplaats

Recordaantal projecten dingt mee naar Construsoft BIM Award

Geldersche Houtbouw is met dit woonhuis één van de kanshebbers voor een Construsoft BIM Award. (Foto: Construsoft).

44 projecten zijn dit jaar in de race voor een Construsoft BIM Award. Dat is een recordaantal. “De concurrentie is groot”, zegt Jaap van Kempen, marketeer bij softwareleverancier Construsoft en projectleider van de competitie.

De competitie voor gebruikers van Tekla Structures wordt elk jaar georganiseerd door Construsoft. In de afgelopen weken heeft een recordaantal deelnemers in de Benelux hun meest bijzondere projecten ingestuurd. “Er zit een aantal hele mooie en innovatieve projecten tussen. Ik ben elk jaar weer verrast door de constructies die door onze klanten worden gemaakt en de manier waarop ze binnen de projecten samenwerken en processen optimaliseren om tot de meest innovatieve oplossingen en prachtige bouwwerken te komen”, aldus Van Kempen.

Breed podium

De wedstrijd is volgens de organisatoren populair omdat die de projecten een breed podium geeft. Voor Daan van Berkel, Lead Engineer bij Seldenthuis, is zichtbaarheid letterlijk een argument. “De constructie blijft niet altijd zichtbaar, bij veel projecten wordt dat weggewerkt en zie je alleen maar het eindresultaat. Door mee te doen aan de Construsoft BIM Awards, kan je laten zien wat er allemaal achter een project zit. Dus wat er gebeurt in het volledige proces, van de aanloop tot aan het eindresultaat.”

Stemmen kan tot en met 15 juni via www.construsoftbimawards.nl. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. De vakjury die de categoriewinnaars bepaalt, bestaat uit vier vertegenwoordigers uit zowel de staal-, beton als de houtsector: Frank Maatje, directeur Bouwen met Staal, Maikel Jagroep, directeur Betonvereniging, Hans Hendriks, directeur en BIM-adviseur deBIMspecialist en Jeroen Coenders, CEO & Founder White Lioness technologies.

De winnaars worden op woensdag 21 juni bekendgemaakt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.