Partnercontent
#Bouwplaats

Samen profiteren van de Kingspan LIFECycle Service

Met de Kingspan LIFECycle Service ontstaat minder bouwafval en wordt bespaard op afvalkosten.

Met de introductie van onze Kingspan LIFECycle Service helpen we om bouwafval te verminderen, te besparen op de afvalkosten én te voorkomen dat isolatieafval op de vuilstort terechtkomt. We komen tijdens de bouw het restafval van onze Kooltherm® en ThermaTM isolatieproducten op de bouwplaats ophalen. Dit verwerken we vervolgens als grondstof voor nieuwe producten of als brandstof voor nieuwe energie. Zo werken we samen aan een duurzame wereld!

Als producent van hoogwaardige isolatieproducten voelen wij ons niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten, we hechten ook veel waarde aan de duurzame en goede verwerking ervan. Met onze Kingspan LIFECycle Service geven we daar actief invulling aan.

Samen met jou voorkomen we met deze service dat restafval van onze isolatieproducten in de dure bouwafvalcontainer terechtkomt en uiteindelijk naar de vuilstort wordt afgevoerd. Door het isolatieafval apart op te halen, zorgen wij voor duurzaam hergebruik, terwijl het ook nog eens gemiddeld 20 procent goedkoper is dan inzamelen via een gewone bouwafvalcontainer. Zo combineren we gemak, een opgeruimde bouwplaats en lagere kosten voor jou en dragen wij met de Kingspan LIFECycle Service bij aan een duurzame en schonere wereld. Dat is ons streven.

Eenvoudig deelnemen

Je kunt heel eenvoudig gebruikmaken van onze Kingspan LIFECycle Service. Na aanmelding voor de service via onze website zorgen wij er samen met onze partner Rondo voor dat de door jou bestelde container of bigbag op de gewenste bouwlocatie geplaatst wordt. Tijdens de verwerking van de Kooltherm® of ThermaTM isolatieproducten kan het restmateriaal in de betreffende container of bigbag worden gedaan. Het plastic verpakkingsmateriaal mag in de aparte container voor verpakkingsmateriaal, zodat ook dit goed verwerkt kan worden. Op het moment dat de container of bigbag (bijna) vol is, volstaat een ‘volmelding’ in jouw eigen online klantenportaal. Daarna zorgen wij ervoor dat het restafval wordt opgehaald en, indien gewenst, een nieuwe container of bigbag wordt afgeleverd. Een schone bouwplaats en minder bouwafval in slechts enkele simpele handelingen.

Samen met Rondo zorgt Kingspan ervoor dat de bestelde container op de gewenste bouwlocatie wordt geplaatst

Twee recyclekanalen

De volle containers en bigbags gaan vervolgens naar de locatie van verwerker Van Dijk Containers. Daar wordt de inhoud verder verwerkt. Het ingezamelde materiaal kan bij de introductie van de service op twee manieren worden verwerkt. Het kan worden vermalen tot granulaat, dat onze partners kunnen gebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

Een tweede mogelijkheid is energieterugwinning door verbranding in cementovens van de betonindustrie. Bij het drogen van cement wordt een veel hogere temperatuur gebruikt dan in de reguliere vuilverbranding, waardoor er een betere verbranding plaatsvindt. De overgebleven as wordt gebruikt als grondstof in de cementproductie. Zo wordt bespaard op andere grondstoffen. Twee verschillende manieren, maar beide gericht op het terugdringen van de CO2-uitstoot en het energieverbruik.

Waardevolle inzichten

Onze Kingspan LIFECycle Service biedt jou veel meer dan alleen gemak op de bouwplaats. Het biedt je ook waardevolle informatie en inzichten. Zo kun je in het klantenportaal nauwkeurig terugvinden hoeveel restmateriaal we bij jou hebben ingezameld en verwerkt.

Aan de hand van de ingezamelde hoeveelheden, maken wij inzichtelijk hoe jouw afval verwerkt wordt. Informatie die je kunt delen met jouw klanten en kunt gebruiken binnen de duurzaamheidsambities van jouw eigen onderneming.

Voordelen op een rij

Onze Kingspan LIFECycle Service biedt jou als verwerker dus op meerdere fronten grote voordelen en kansen. We zetten de belangrijkste hieronder nog even op een rij:

  • Het afval wordt duurzaam verwerkt en komt niet meer op de stort terecht.
  • Het afvoeren van Kooltherm® of ThermaTM isolatieafval via onze service is gemiddeld tot wel 20 procent goedkoper dan afvoer via het normale bouwafval. (Op basis van de gemiddelde landelijke prijs voor het afvoeren van een bouwafvalcontainer van gelijke omvang voor gemengd bouwafval.)
  • De Kingspan LIFECycle Service werkt eenvoudig en het online platform geeft inzicht in wat er met jouw afval gebeurd is. Deze informatie kun je gebruiken voor jouw eigen duurzaamheidsambities.

Dit is pas het begin

Deze service is voor ons slechts het begin. Onze Kingspan LIFECycle Service sluit naadloos aan op onze Planet Passionate-visie. Met ons Planet Passionate-programma werken we binnen Kingspan aan concrete doelstellingen voor 2030 waarmee we onze planeet willen beschermen. Ons doel met de Kingspan LIFECycle Service is om het afval van onze producten steeds beter te recyclen en in te zetten voor de productie van nieuwe producten. Onze ambities zijn groot en kun je hier terugvinden.

Samen de wereld verbeteren? Meld je aan.
Meld je aan voor de Kingspan LIFECycle Service en zet samen met ons een stap richting een circulaire economie terwijl je ook nog eens bespaart op jouw afvalkosten. De levering van containers start 1 december 2021. Meld je nu alvast aan, zodat alles klaarstaat voor jouw project. Aanmelden kan op www.Kingspan.com/nl/LIFECycleService  

Dit artikel is partnercontent van Kingspan Insulation.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.