#Bouwplaats

Shark Twist plug voor holle en massieve wanden wint innovatieprijs

De Shark Twist. Met deze vervaarlijke benaming heeft Würth haar nieuwe montageplug voor holle-, geperforeerde en massieve wanden op de markt gebracht. De unieke achtzijdige verknotting aan de achterkant van het boorgat zorgt volgens producttrainer William van Baardwijk voor een duurzame en oerstevige bevestiging. De plug werd gepresenteerd op de allereerste editie van de Afbouw Vakdagen die onlangs in de evenementenhal van Gorinchem is gehouden.

Mooie bijkomstigheid was dat de Shark Twist montageplug met 25% van de stemmen de Afbouw Innovatieprijs op de Afbouw Vakdagen won. Letterlijk de kleinste innovatie van alle inzendingen maar van grote invloed op het werk van de afbouwprofessionals, zo oordeelden de bezoekers. De universele plug is inzetbaar in volle en holle wandsystemen en in praktisch elk bouwmateriaal toepasbaar is. Het meest unieke aspect volgens Van Baardwijk is de achtvoudige verknotting van de plug waardoor de bevestiging in een holle wandsysteem gegarandeerd veilig en stevig is. “De verknotting kan plaatsvinden doordat er twee soorten kunststof – een hard en zacht soort- is toegepast. De harde soort zorgt voor de stevigheid en de zachte kunststof verzorgt de flexibiliteit.”

Extreem hoge belastingen

Een andere toegevoegde waarde van deze innovatieve plug is dat hij in combinatie met schroeven met zowel houtdraad als metrische draad toepasbaar is. De testen waaraan de Shark Twist plug is blootgesteld laten volgens Van Baardwijk hoge uittrekwaardes zien, waardoor de plug extreem hoog belast kan worden in vergelijking met andere montagepluggen.

Würth heeft rekening gehouden met het gebruiksgemak voor de verwerker. De plug kan met één vinger in het boorgat worden gedrukt, zonder daarvoor een machine of hamer te hoeven gebruiken. De vleugels op de plug beschermen tegen het door- of doldraaien van de schroef. “We zijn gegaan voor een veilige, sterke en relatief goedkope verankering van een wand. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen wanklank van een verwerker heb binnengekregen. Zowel niet van onze bestaande als nieuwe klanten.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.