#Bouwplaats

Slimme logistiek bij groot onderhoudsproject

BAM Woningbouw en Raab Karcher hebben een slimme logistiek opgezet voor een groot onderhoudsproject in Barendrecht. De methode heet Leanworks.

De bouwer neemt 76 portiekwoningen onder handen voor woningbouwvereniging Patrimonium. Omdat het project zich bevindt in een bloemkoolwijk met smalle straatjes en dichte bebouwing en een basisschool in de wijk is het lastig om de bouwmaterialen op de juiste plaats te krijgen.

Daarom werkt BAM volgens het just in time-principe met als doel zo efficiënt mogelijk materiaal aanleveren op de bouwplaats. Dit houdt in dat alleen volle vrachtwagens de wijk in gaan waardoor het aantal verkeersbewegingen mee wordt teruggedrongen en waardoor de CO2 uitstoot gereduceerd wordt en men werkt op een veilige en schone bouwplaats.

Leanworks

Voor dit project heeft BAM Woningbouw dit uitontwikkeld met Raab Karcher. Met Leanworks heeft Raab Karcher een methode om de aannemer logistiek compleet te ondersteunen. Materialen van alle toeleveranciers worden op de dichtstbijzijnde vestiging verzameld. Dit geldt voor materialen van Raab Karcher, maar ook voor branchevreemde goederen.

Omdat alle materialen just in time aangeleverd worden op de bouwplaats, heeft men een reductie van het aantal vervoersbewegingen van 75% en minder opslag in de wijk, waardoor de bewoners minder last ondervinden en de wijk veiliger is. Er is minder voorraad op de bouw, waardoor de kans op diefstal en schade veel kleiner is. Ook wordt door Raab Karcher het gescheiden afval mee retour genomen en wordt op de HUB (centraal verzamelpunt van goederstroom) in verschillende secties verzameld, verwerkt en afgevoerd.

Bekijk hier een video over het project:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.