#Bouwplaats

Smiley geeft voortgang project aan

Een smiley met een procentscore die aangeeft hoe groot de kans is dat een bouwproject binnen planning wordt opgeleverd. Dat is de KYP factor, het symbool van KYP Analytics, een nieuwe tot 1 april gratis te gebruiken tool.

KYP is een planning- en communicatietool voor de bouw waarmee bouwers digitaal (lean-)planningen kunnen maken en kunnen communiceren met alle bouwpartners. KYP Analytics – half januari geïntroduceerd en vorige week ook gepresenteerd op de Bouwbeurs – verzamelt allerlei data over het project. Worden deeltaken op tijd afgerond en gereed gemeld? Zijn leveranciers op tijd? Loopt de planning uit en zo ja hoeveel?

Totaalscore

De KYP factor geeft een totaalscore op basis van deze data. Vertraging in de planning leidt tot een verlaging van de KYP factor; versnelling in de planning of het verschuiven van het oplevermoment naar later in de tijd, verhoogt de KYP factor. Met een beteuterde rode smiley of juist een groen blij gezichtje tot gevolg.

De verzamelde data in KYP Analytics heeft de bouwer veel te bieden, is de overtuiging van initiatiefnemer Stan Roestenberg. “Traditioneel wordt een half jaar of een jaar na afloop van een project nog wel eens een student ingeschakeld om dit soort processen te analyseren. Het mooie van KYP Analytics is dat je dat direct kunt zien.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.