#Bouwplaats

Snoerloos beton verdichten met nieuwe 36 V trilnaalden van Makita

Makita breidt het assortiment uit met een betontrilnaald in vier uitvoeringen. Het verschil tussen de VR001C, VR002C, VR003C en VR004C zit in de lengte van de naalden en de diameter van de trilkop. Een rugaccu stuurt ze aan via het 36 V Connect accuplatform.

De VR001C, VR002C, VR003C en VR004C zijn professionele betontrilnaalden voor intensief dagelijks gebruik, aldus Makita. Ze zijn bedoeld voor grote oppervlakten en om langdurig mee te werken. Afhankelijk van de soort klus is er de keuze uit vier verschillende uitvoeringen: een naald van 1,5 of 3 m, gecombineerd met een trilkop met een diameter van 43 mm of 52 mm.

De motor zit in de trilkop en kan daardoor een hoge amplitude en frequentie bereiken zodat beton goed verdicht. Hij roteert het trillingsgewicht direct en dat verkleint het transmissieverlies. Met deze betontrilnaalden is langdurig, onafgebroken en moeiteloos te werken, ook omdat degene die er mee werkt weinig merkt van de trilling, geeft Makita aan. Snoerloos werken garandeert bovendien volledige werkvrijheid op de bouwplaats.

Verschil in diameter trilkop en lengte naald

De VR001C is een 36 V betontrilnaald met een diameter van 43 mm en 1,5 m lengte waarmee je dankzij de accu tot 300 minuten continu kunt werken. De VR002C heeft dezelfde diameter trilkop en een naald die 3 m lang is. Met de VR003C en VR004C kan tot 200 minuten worden gewerkt. De trilkop van de VR003C heeft een diameter van 52 mm en de naald meet 1,5 m. Het verschil met de VR004C is de lengte van de naald: 3 m.

Accu op de rug

De betontrilnaalden worden via het 36 V Connect accuplatform aangestuurd door de ruggedragen accupack PDC1200. Dat maakt ze heel licht en handzaam zodat je er moeiteloos de hele dag mee werkt. Tegenwoordig ontstaat steeds vaker de vraag langer door te kunnen werken op accu. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Makita de ruggedragen accu PDC1200 ontwikkeld.

De PDC1200 heeft een spanning van 36 V en een capaciteit van 33,5 Ah, met een totale energieopslag van 1.206 Wh. Het verstelbare harnas zorgt ervoor dat het accustation comfortabel gedragen kan worden in elke situatie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.