#Bouwplaats

Steigernet tegen bouwlawaai

In de strijd tegen geluidhinder komt Vilton met Akoestinet. Een geluidsabsorberend steigernet, speciaal ontwikkeld voor bouwwerken waarbij aanvullende voorzieningen om geluidhinder tegen te gaan wenselijk of zelfs vereist zijn.

De wet stelt grenzen aan het geluidsniveau dat door bouwwerkzaamheden veroorzaakt wordt op aangrenzende bebouwing. Overschrijding van het toegestane geluidsniveau kan het bevoegd gezag, meestal de gemeente, doen besluiten om bijvoorbeeld beperkingen in werktijden op te leggen. Vaak worden in drukbevolkte gebieden tijdelijk geluidschermen geplaatst, veelal in de vorm van gestapelde zeecontainers, in een poging de geluidsoverlast te beperken. Dit soort geluidschermen hebben echter volgens Vilton weinig effect, omdat het geluid enkel weerkaatst wordt.

Bouwlawaai geaborbeerd

Akoestinet wordt net als gewoon steigernet met tie-wraps aangebracht als scherm aan de buitenzijde van de steiger. Het verschil is de integratie van een geluidsabsorberend materiaal. De bouw wordt hierdoor al op de gevel ingepakt, dus dicht op de bron van het geluid. Hierdoor wordt het bouwlawaai deels geabsorbeerd, voordat het de omgeving in gaat, aldus Vilton. Het geluidsniveau voor de omgeving ligt volgens de producent stukken lager, terwijl de werkzaamheden niet gehinderd worden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.