#Bouwplaats

Stoffencheck met app

Inspectie SZW en FNV bouw hebben de Stoffencheck app gelanceerd. Daarmee kun je uitzoeken of je met een gevaarlijke stof werkt. De app geeft informatie over de risico’s van de stof, of je er ziek van kunt worden en welke maatregelen je moet nemen om er veilig mee te werken.

Gevaarlijke stoffen zijn de grootste ziekmaker op de werkplek. Vermoedelijk weten niet alle werknemers wat de risico’s zijn, welke beschermingsmiddelen noodzakelijk zijn en wat het gevaar van een bepaalde stof is. Reden voor Inspectie SZW en FNV bouw om de Stoffencheck app te ontwikkelen, die hierover direct informatie geeft.

Stoffencheck

De tool geeft daarnaast ook een toelichting bij de pictogrammen die vaak op verpakkingen staan. En legt uit wat H- en P-zinnen betekenen, wat de grenswaarden van stoffen zijn, welke tien stoffen het gevaarlijkste zijn en wat je zelf kunt doen om de risico’s te beperken. Tot slot geeft de app handvatten om de werkgever aan te spreken en te vragen om goede beschermingsmaatregelen.

De Stoffencheck app is verkrijgbaar in de App store en Google Play Store.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.