#Bouwplaats

Stofzuigers op accu met TNO-certificaat

Zoeken naar stopcontacten en haspels, kabels uitrollen. Het is allemaal niet meer nodig. Makita introduceert vier stofzuigers op accu. Twee zijn door TNO gecertificeerd.

De TNO-certificaten zijn uitgereikt voor de ergonomische ruggedragen stofzuiger en het hybride model, dat ook op 230 V werkt. Daarnaast is er nu eveneens een zelfstandig werkende veger, de RoboCleaner en een wat traditioneler ogende steelstofzuiger. Door de combinatie van gereedschap én stofzuigers op accu biedt Makita meer bewegingsvrijheid op de werkplek, of dat nu binnen, buiten, op zolder of op de steiger is.

De ruggedragen stofzuiger DVC260ZX en de hybride stofzuiger DVC860LX1 zijn door TNO gecertificeerd, wat betekent dat de gebruiker zich geen zorgen meer hoeft te maken over een boete van de Inspectie SZW. In combinatie met een boor-, schuur- of zaagmachine mag er met deze stofzuigers 8 uur lang onafgebroken gewerkt worden.

Op de rug

De op de rug gedragen DVC260ZX is geschikt voor iedereen die regelmatig op hoogte gaten boort of grote oppervlakken schuurt. De bewegingsvrijheid is naar zeggen van de fabrikant optimaal dankzij het prettig zittende harnas. De stofzak kan 2 liter stof aan. De accu’s zijn opgeladen in 45 minuten.

Bekijk hier een video over deze stofzuiger:

Voor alle werkzaamheden met een cirkelzaag of decoupeerzaag komt de hybride DVC860LX1 goed van pas. Het TNO certificaat geldt voor zowel houtstof als kwartsstof, dus ook boren in beton tot 16 mm is geen probleem.

RoboCleaner

De van 17 sensoren voorziene DRC200Z RoboCleaner is vooral geschikt voor het stofvrij maken van vloeroppervlakken tot 500 m2. De zelfstandig werkende veger wordt aangedreven door twee 18 V accu’s die parallel geschakeld zijn. Wanneer één accu zijn limiet heeft bereikt, wordt er automatisch overgeschakeld naar de tweede accu.

De compacte accu steelstofzuiger ten slotte, is ideaal voor kleine ruimtes en wordt onder andere gebruikt voor het snel schoonmaken van werkbussen of de keet.

Overigens worden de stofzuigers en de Robocleaner zonder accu’s en laders geleverd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.