#Bouwplaats

Test met chip die werkbroek ‘slim’ maakt

Snickers Workwear voert een beta test uit samen met 100 vakmensen uit vijf landen, waaronder Nederland, om te onderzoeken hoe werkbroeken voorzien van draagbare technologie de gezondheid van de professionele vakman kunnen bevorderen.

De slimme werkkleding kan een antwoord zijn op de toenemende knieklachten en onveiligheid in de bouw, denkt de producent van werkkleding.

Impact op knie monitoren

Tracker 1 is het eerste prototype wearable (de draagbare technologie) van Snickers Workwear. De speciale chip is bevestigd aan een werkbroek en stelt de gebruiker in staat het geluidsniveau en omgevingstemperatuur op de werkplaats te monitoren evenals de impact op de knieën. De beta test wordt uitgevoerd met 100 testpersonen uit Nederland, België, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

“Functionaliteit, comfort en design zijn altijd al de belangrijkste basis geweest bij het ontwikkelen van onze kleding, maar met draagbare technologie kijken we op een volledig nieuwe manier naar werkkleding als middel om arbeidsgezondheid te verbeteren”, aldus Nicole Rimér, Head of Design bij Snickers Workwear.

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.