#Bouwplaats

TheBattery Mobile X: 70% meer energiecapaciteit

Zeventig procent meer energiecapaciteit. Batterijen die intrinsiek nog beter beveiligd zijn tegen oververhitting en een product dat nog veelzijdiger opereert door bijvoorbeeld zwakke elektriciteitsnetten sterk en stabiel maken. Dat is een notendop de toevoegde waarde die Alfen’s nieuwe mobiele energieopslagsysteem TheBattery Mobile X te bieden heeft. “In dit systeem komt alles samen wat we in vijf jaar productontwikkeling hebben geleerd”, vat directeur Adriaan van Tets van de businessunit Energieopslag van Alfen het kernachtig samen.

TheBattery Mobile X is de vierde generatie mobiele energieopslagsystemen die producent en leverancier Alfen recent wereldkundig maakte. De 10ft-standaarcontainer met 720 kWh energie en 270 kW vermogen kan onder meer worden ingezet op on- en offgrid bouwplaatsen. Het systeem in combinatie met een generator is een milieuvriendelijk alternatief voor het dieselaggregaat en brengt in vergelijking daarmee het brandstofverbruik tot 80% terug. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot drastisch gereduceerd of tot nul teruggebracht als het energieopslagsysteem gevoed wordt door duurzame energie.

Meer batterijen, meer energie

Ondanks dat de besturing en het batterijpack in hetzelfde formaat container zijn geïnstalleerd, zitten er meer batterijen in TheBattery Mobile X dan in het vorige model. Daardoor kunnen de batterijen 70% meer energie opslaan waardoor deze meer vermogen heeft om bouwmaterieel of laadinfrastructuur langer van energie te voorzien. Er kwam meer ruimte vrij voor de batterijen omdat de container niet meer vrij betreedbaar is.

Daarnaast zo vertelt Van Tets is het batterijsysteem intelligenter en veelzijdiger geworden. Een zogeheten peakshave module van deze 4e generatie maakt het mogelijk om een hogere belasting te gebruiken op een kleinere stroomaansluiting van bijvoorbeeld 32A.

Gebruiksgemak

Bij de ontwikkeling van TheBattery Mobile X heeft de R&D afdeling van Alfen goed haar oor te luister gelegd bij diverse klantsegmenten om te horen wat voor verbetering vatbaar was of tegen welke praktische problemen klanten aanliepen. Zo is bijvoorbeeld het gebruiksgemak van het mobiele energieopslagsysteem verder verhoogd. De moderne en snelle powerlock-aansluitingen maken het mogelijk om bouwmaterieel en elektrische voertuigen binnen enkele minuten aan te sluiten via een laadpaal om op te laden.  On-site is het energieopslagsysteem bedienbaar met een HMI touchscreen, maar het systeem is ook op afstand te gebruiken.

Volgens Van Tets is er ook vanuit de bouw veel interesse voor TheBattery Mobile X. “De bouw krijgt te maken met strengere emissie-eisen en is volop bezig met elektrificatie van materieel en transport. Bedrijven hebben behoefte aan een mobiel systeem dat energie kan voorzien waar en wanneer dat nodig is.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.