#Bouwplaats

Tijdelijke zorgwoning binnen een dag geplaatst

Het Hulpmiddelen Centrum, Bouwbedrijf Scheenstra en United Care ontwikkelden een zorgwoning die binnen één dag vergunningsvrij kan worden geplaatst. De totale bouw duurt 25 dagen.

Met een tijdelijk zorgwoning in de achtertuin zijn de zorgverlener en degene die zorg behoeft altijd dichtbij elkaar. Het is een tijdelijke woonvoorziening die mensen op basis van een zorgvraag vergunningsvrij mogen bouwen in hun achtertuin en die maximaal 15 jaar blijft staan. De tijdelijke zorgwoning is binnen een dag te plaatsen en de totale bouw duurt 25 dagen. Het Hulpmiddelen Centrum in Burgum, Bouwbedrijf Scheenstra in Ter Idzard en United Care in Groningen ontwikkelden een modulair systeem waardoor de woning bij het einde van de mantelzorg probleemloos uit elkaar te halen, te verplaatsen, door te verkopen en op te slaan is.

Hulpmiddelen

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Dat vereist een nieuwe kijk op de bouw en inrichting van woningen. Dit inspireerde de drie genoemde partijen om zich toe te leggen op woonoplossingen voor zorgvragers. Een van de ontwikkelingen is deze complete zorgwoning met diverse mogelijk aanpassingen en hulpmiddelen zoals drempelvrije vloeren, verhoogd toilet, plafondliftsysteem of een digitaal deurtoegangssysteem. Een modelzorgwoning is van 14 tot en met 21 maart te bezichtigen bij United Care aan de Bremenweg 5 in Groningen.

Trend

Meer bouwers specialiseren zich in zorgconcepten. In het komende nummer van Aannemer een uitgebreid verhaal over de zorgconcepten van Bouwbedrijf Risseeuw uit Axel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.