Partnercontent
#Bouwplaats

Tips voor het inkopen van zonwering op maat als aannemer

Luxaflex

Als je als aannemer bezig bent met het bouwen van een huis voor een klant is de kans groot dat je ook zonwering op maat moet kopen. De klant kan dit natuurlijk ook zelf doen, maar regelmatig wordt de aannemer gevraagd om zonwering op maat aan te schaffen.

Je mag dan wel in de bouwsector werken, alsnog weet je mogelijk niet veel over de verschillende soorten raamdecoratie. Het is daarom lastig om zonwering op maat te kopen. Gelukkig helpen we je door in dit artikel een paar factoren te noemen waar je rekening mee moet houden als je zonwering op maat aanschaft als aannemer voor je klant.

Budget

Probeer het budget van je klant vast te stellen voordat je als aannemer de zonwering op maat van het huis koopt. Omdat raambekleding afhankelijk van de maat wordt geprijsd, zullen grotere uiteraard meer kosten. Als je klant een onbeperkt budget heeft, ga dan voor op maat gemaakte tinten en jaloezieën die gemotoriseerd zijn. Als je als aannemer echter met een beperkt budget werkt, is het kiezen van kant-en-klare tinten en vinyl jaloezieën de beste keuze, omdat ze minder duur zijn. Er zijn daarnaast nog meer opties bij zonwering op maat, vergelijk ze allemaal met elkaar.

Doel

Sommige aannemers kiezen voor hun klanten voor een raambekleding die elegantie aan hun interieur toevoegt, terwijl anderen gewoon de functionaliteit van hun huis willen vergroten. Kijk naar de levensstijl van je klanten en overweeg welke kenmerken van jaloezieën en zonwering ze het belangrijkst vinden. Willen ze een stijlvolle look? Privacy? Lichtcontrole? Al deze vragen zullen leidend zijn bij het nemen van beslissingen bij het kopen van zonwering op maat. Als je klant een koele slaapkamer wil, moet je als aannemer hier rekening mee houden.

Veiligheid

Heeft je klant kinderen en huisdieren? Dan is het aan te raden om voor de veiligste zonwering op maat op de markt te gaan als aannemer. Daarom zijn snoerloze jaloezieën en zonwering in dit geval de veiligste opties voor raambekleding. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze raambekleding geen trekkoorden, in tegenstelling tot hun tegenhangers met koord die mogelijk een bedreiging kunnen vormen voor kinderen en huisdieren als ze erin verstrikt raken.

Decoratie

Voor het perfecte resultaat moet de raamdecoratie een aanvulling zijn op de interieurdecoratie van het huis van je klant. En met jaloezieën en tinten is er een grote verscheidenheid aan kleuren waaruit je als aannemer kunt kiezen. Als de kamer natuurlijke tinten heeft, kunnen jaloezieën en tinten van subtiele kleuren wonderen doen. Als je echter pure levendigheid aan de kamer wilt toevoegen, ga dan voor zonwering op maat in gedurfdere kleuren.

Afmetingen

Als aannemer ken je waarschijnlijk de juiste maat van de ramen, het kiezen van de meest geschikte raambekleding wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Zorg ervoor dat je het raam meet vanaf de bovenste stiklijn tot de onderkant van het paneel. Plaats geen kopstof over de doorstiklijn van de hengelzak, aangezien dit alleen bedoeld is voor decoratie.

Dit artikel is partnercontent van INHUIS Plaza.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.