Partnercontent
#Bouwplaats

Tips voor het kiezen van het juiste weidehek voor jouw project

Weidehekken, weidehekken, weidehekken… Ze komen voor in allerlei verschillende soorten. Het kiezen van het juiste weidehek voor jouw project is dan ook niet bepaald eenvoudig. Welk materiaal kies je? Heb je tijd voor onderhoud? En heb je buisklemmen nodig? Niet bepaald een makkelijke keuze, zullen we maar zeggen. Daarom geven we je in dit artikel tips die je helpen met het vinden van het juiste weidehek voor jouw project.

Waar heb je het voor nodig?

Hoe je begint? Door jezelf af te vragen waar je je weidehek voor nodig hebt. Het is een wezenlijk verschil of je er enkel een markering mee wil maken of dat het ook als afscherming van koeien, varken of schapen dient. Je kunt je wel voorstellen dat een hek om koeien binnen te houden van een andere soort en maat is dan een hek dat enkel als markering dient. 

Wat is je budget?

Is je budget beperkt? Dan moet je mogelijk creatief zijn als het gaat om je weidehek. Ben je handig? Steek bijvoorbeeld zelf de handen uit de mouwen en ga aan de slag! Zo kun je jouw ideale weidehek op maat in elkaar zetten. Weet je wanneer het echt leuk wordt? Als je dit samen met je gezin doet. Heb je twee linkerhanden? Goedkopere opties zijn ook te koop. Denk bijvoorbeeld aan weidehekken van hout of bamboe. Hoewel dit soort materialen een stuk minder stevig zijn dan staal, zijn ze wel een stuk goedkoper.

Onderhoud; geen tijd of zin?

Heb je geen tijd of zin om je weidehek iedere maand te onderhouden? Hoewel ieder weidehek onderhoud nodig heeft, kan de hoeveelheid hiervan behoorlijk verschillen. Weidehekken van hout moeten bijvoorbeeld zo nu en dan geschilderd worden en soms zelfs gebeitst. Bij stalen weidehekken is dit veel minder. Op die manier hangt de hoeveelheid onderhoud van een weidehek sterk af van het materiaal waarvan het is gemaakt. Kies je voor een weidehek van staal? Dan heb je dus automatisch veel meer tijd voor jezelf en je gezin!

Wel of geen buisklemmen nodig?

Wil je je weidehekken verder verstevigen? Maak dan gebruik van buisklemmen. Ze bieden bescherming en zorgen ervoor dat de materialen op de juiste plaats blijven.

Ben je op zoek naar het juiste weidehek voor jouw project? Vraag jezelf dan eerst af waar het hek voor dient. Is markeren genoeg of moet het ook een afschermende functie hebben? Verder spelen ook je budget, hoeveelheid onderhoud en gewenste structuur een rol bij je keuze. Tot slot kun je het toevoegen van buisklemmen nog overwegen voor extra stevigheid. 

Dit artikel is partnercontent van Hardeman.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.