#Bouwplaats

Toolbox met thema schadelijk geluid

Het digitale Toolboxplatform van II Mens & Werk heeft een nieuwe toolbox uitgebracht. Bedoeld om de risico’s met schadelijk geluid tot een minimum te beperken.

Vakmensen in de bouw hebben vaak te maken met hoge geluidsniveaus. Door het gebruik van gereedschappen en machines bestaat het gevaar dat het over de werkdag te berekenen gemiddelde geluidsniveau hoger is dan 80 dB(A). In dat geval is sprake van schadelijk geluid, dat kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten als gehoorvermindering of oorsuizen. Om deze effecten tot een minimum te beperken, heeft II Mens & Werk de toolbox ‘Schadelijk geluid’ ontwikkeld.

Toolbox advies

De toolbox geeft praktisch advies over wat je kunt doen om gehoorschade op de werkvloer te voorkomen. Met tekst, beeld en geluid krijg je een helder overzicht van alle veiligheidsaspecten waarmee op de werkvloer rekening moet worden gehouden. Ook geeft de toolbox adviezen die betrekking hebben op individuele en collectieve voorzorgsmaatregelen, tips en kennistoetsen.

Personaliseren

Net als bij de eerder verschenen toolboxen – over fysieke belasting, werken op hoogte, werken met kwartsstof, werken zonder stress en werken met asbest – kunnen bedrijven de toolbox ‘Schadelijk geluid’ personaliseren door er bijvoorbeeld een eigen bedrijfslogo en bedrijfskleuren aan toe te voegen. Ook is het mogelijk om de toolbox aan te vullen met tekst- en fotosheets die specifiek voor het betreffende bedrijf van belang zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.