#Bouwplaats

Top Safe Systeem: nooit meer wiebelen op de ladder

Niet alleen het valgevaar zelf verminderen, maar ook de vrees ervoor. Dat beoogt Smart Level Ladder met het Top Safe Systeem. Een eenvoudige, maar stevige extra veiligheidsmaatregel voor ladders.

Natuurlijk, het kan altijd nóg beter en veiliger. In een ideale wereld ziet Mario van der Vleuten het al voor zich: dat hij van onderaan de ladder met een lasso een beveiligingssysteem naar boven werpt dat zich automatisch vastklikt aan dak en ladder. Maar het Top Safe Systeem van zijn bedrijf Smart Level Ladder in Venray is al een behoorlijke stap in de goede richting. De gebruiker klautert naar boven en klemt daar met enkele eenvoudige vingerbewegingen de ladder vast aan de dakrand. Eenmaal beneden zijn de zilverkleurige klemmen aan de zijkant van de ladder met een klein tikje simpel te ontgrendelen.

Veiligheid

“Je kunt door dit systeem niet meer naar links of rechts kantelen, of onderuit schuiven”, zegt Karel Bus, die het Top Safe Systeem uitvond. “Wel blijven de normale veiligheidsregels van toepassing. Denk aan niet te ver uitreiken, de ladder recht zetten, een meter boven het dak laten uitsteken en in een hoek van 75 graden tegen de bovenrand plaatsen.”

Ladders

Na een bedrijf in hypotheken en levensverzekeringen te hebben gehad, richtte Van der Vleuten samen met Bus tien jaar geleden Smart Level Ladder op. De Limburgse onderneming is gespecialiseerd in ladders en bijbehorende veiligheidsproducten. “De overheid heeft het liefst dat iedereen vanaf de steiger of hoogwerker werkt”, weet Van der Vleuten. “Maar zolang ik busjes met ladders zie rondrijden, ligt er werk voor ons. Een schilder bijvoorbeeld wil soms even snel een kozijn schilderen en daarvoor niet een hele steiger opbouwen.”

Hoogteverschil

Van der Vleuten is directeur en vertegenwoordiger ineen, Bus de technische man die de vernieuwingen uitkient. Zoals eerder al het Smart Level Systeem dat ervoor zorgt dat de ladder tot een hoogteverschil van 19 centimeter waterpas staat. Deze uitvinding is – net als het Top Safe Systeem – gepatenteerd én niet los verkrijgbaar. De veiligheidsmaatregelen zijn geïntegreerd in een speciaal op deze noviteiten toegeruste ladder.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.