#Bouwplaats

Universele ‘taal’ voor op de bouwplaats

Werkgeversorganisaties hebben het initiatief genomen tot Bouwspraak. Een universele ‘taal’ waarmee werknemers effectief kunnen communiceren op de bouwplaats.

Spraakverwarring en ruis op de lijn vanwege ronkende machines blijken de veiligheid op bouwplaats en het naleven van de veiligheidsvoorschriften in de weg te staan. Om de veiligheid in de bouw & infra te vergroten, introduceren FNV Bouwen & Wonen, CNV Vakmensen, Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, Vereniging van Waterbouwers en NVB ‘Bouwspraak’.

Gebaren

Het betreft een aantal veelal signalerende gebaren, bedoeld om elkaar snel en eenvoudig te attenderen op onveilige situaties. Denk aan gebaren voor: Help, Stop, Naar beneden en Naar voren. De verschillende (hand)gebaren worden op de website www.bouwspraak.nl getoond en toegelicht. De website is in de talen Bulgaars, Duits, Engels, Hongaars, Nederlands, Pools, Roemeens en Turks beschikbaar en is smartphone vriendelijk.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.