#Bouwplaats

VCA heeft nieuw logo

VCA, VCO en VCU hebben nieuwe logo’s gekregen. De nieuwe logo’s vervangen de oude logo’s, die nu ruim 20 jaar in gebruik zijn. Dat meldt Bouwend Nederland op haar website.

De oude logo’s worden de komende tijd uitgefaseerd. Deze worden nu nog gebruikt op bijvoorbeeld diploma’s, certificaten en bedrijfsmiddelen (websites, bedrijfsauto’s) van gecertificeerde bedrijven. Gebruikers moeten de oude logo’s vervangen door de nieuwe logo’s. Bouwend Nederland raadt aan dit te doen op het moment dat een bedrijfsmiddel aan vervanging toe is. De oude logo’s blijven geldig tot 2028, maar het gebruik hiervan wordt niet langer ondersteund.

VCA volgens huisstijl

Aanleiding voor de nieuwe logo’s is de nieuwe huisstijl van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV), de eigenaar van het VCA-systeem. Door één stijl te gebruiken wordt duidelijk dat eigenaar en systeem bij elkaar horen. De V (het ‘vinkje’) uit het nieuwe SSVV-logo komt achter de afkortingen van de drie checklists te staan.

Gebruik logo

De merken VCA, VCO en VCU en de bijbehorende logo’s zijn geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Dit betekent dat niet iedereen de logo’s zomaar mag gebruiken. Gecertificeerde bedrijven mogen het logo gebruiken voor promotionele doeleinden, om opdrachtgevers en relaties te laten zien dat zij VCA-, VCO- of VCU-gecertificeerd zijn.

De logo’s mogen – op de grootte na – niet worden aangepast, bijvoorbeeld aan eigen huisstijlen. Voor gebruik op donkere ondergronden is van ieder logo een diapositieve variant beschikbaar. Op deze wordt een wildgroei aan allerlei logovarianten voorkomen.

Per checklist (VCA, VCO, VCU) is een gratis logoset beschikbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.