#Bouwplaats

Veilig werken met zakboekje

Werken op hoogte, valgevaar, tillen. Bouwplaatsmedewerkers hebben te maken met veel vormen van gevaar. Om de beoordeling van (on)veilige situaties op bouwplaatsen eenvoudiger te maken, is het Veiligheids Zakboekje 2018 gepubliceerd.

Het Veiligheids Zakboekje is een praktisch zakboek met informatie over de meest uiteenlopende veiligheidsonderwerpen. Daarnaast bevat het checklists voor bijna alle werksituaties. Om met de veelheid aan onderwerpen snel het juiste onderwerp te vinden, zijn de hoofdstukken gerubriceerd in enkele hoofdgroepen. Door middel van een snelwijzer kan snel per groep worden gezocht. Aan de orde komen onder andere: persoonlijke bescherming, werken op hoogte, de werkplek, gereedschap en machines, werkzaamheden, transport en regels en instructies.

Het zakboekje is verkrijgbaar via uitgever Vakmedianet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.