#Bouwplaats

Vijfde Bewust Veilig-dag volledig digitaal

Op de vierde woensdag in maart – de 24ste – vindt de vijfde editie van de Bewust Veilig-dag plaats. Een volledig digitaal programma moet bouwpartijen op deze dag bewust maken van de noodzaak om veilig en gezond te werken.

Koninklijke Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland organiseren jaarlijks de Bewust Veilig-dag. De gedachte er achter? Dat iedereen aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig thuiskomt. En aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen gaat. Dat kan alleen als de risico’s van werken op een project zo beperkt mogelijk worden gehouden. En dat begint weer bij bewustwording en dus aandacht besteden aan veilig en gezond werken. De Bewust Veilig-dag speelt daar op in.

Digitaal programma

Tijdens de eerste editie werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties van 125 bedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In 2019 steeg het aantal deelnemende organisaties naar 400. Waar in 2020 de dag nog werd afgelast vanwege corona, wordt nu ingezet op een volledig digitaal programma. Op 24 maart dus.

Veiligheidsrisico’s tonen

De initiatiefnemers roepen bouwbedrijven op om mee te doen. Door een manier te bedenken waarop je veiligheidsrisico’s aan de orde wilt laten komen. Op de Bewust Veilig-dag, maar ook het hele jaar door. Denk aan een (digitale)toolbox meeting of een online demonstratie van een leverancier. Of houd een ‘verkiezing van de veiligheidsheld’. Op 24 maart kunnen deelnemers meespelen met een digitale escape room, geheel in het teken van veilig werken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.