#Bouwplaats

VORM geeft bouwvakkers taakstraf

Drie bouwvakkers krijgen een taakstraf van bouwbedrijf VORM. De timmerlieden en een kraanmachinist gingen onlangs gevaarlijk te werk bij het hijsen van een betonplaat op een bouwplaats in Amsterdam.

Direct nadat het incident plaatsvond is besloten niet te kiezen voor de weg van de minste weerstand, “want daar leren de heren niets van” aldus directeur-eigenaar Daan van der Vorm in een persbericht op de website van de bouwer. “We zijn met hen in gesprek gegaan over de onveilige werksituatie die zij hebben gecreëerd voor zichzelf en anderen. De heren zijn zich kapot geschrokken en realiseren zich nu dat zij speelden met levens.”

De bouwvakkers zijn daarom verplicht tot het volgen van een veiligheidsopleiding en het uitvoeren van een taakstraf. De straf houdt in dat ze in hun eigen tijd andere medewerkers op de bouwplaats gaan aanspreken op onveilige werksituaties.

Nationale Schildersvakprijs 2020

De dga twitterde zelf over de filmbeelden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.