#Bouwplaats

Wandenleverancier Faay Vianen is ‘BIM-ready’

Leverancier Faay heeft op de website faay.nl BIM-modellen van alle Faay-wandsystemen gezet.

De afgelopen maanden is het complete wandassortiment ‘vertaald’ naar BIM-modellen: alle wanden, met al hun details en alle mogelijke varianten. De komende maanden zullen ook de andere Faay-producten worden omgezet naar BIM-specificaties, aldus de leverancier.

Berekening wandpanelen

BIM automatisch hoeveel Faay-wandpanelen nodig zijn zodra de modelleur wanden in het model plaatst. Ook kan BIM twee- en driedimensionale werktekeningen produceren; die moeten nu nog handmatig in AutoCAD worden gemaakt.

Op termijn kunnen de BIM-specificaties van Faay-producten worden gekoppeld aan ‘wall trough’-filmpjes op de tablet, zodat direct een compleet beeld van het eindresultaat kan worden getoond. Ook zal Faay de BIM-modellen in de toekomst koppelen aan de STABU-bestekken. Alle BIM-modellen zijn in het Engels gesteld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.