#Bouwplaats

Wat zijn A-merk zonnepanelen?

Een zonnepaneel is een paneel met zonnecellen, waarmee elektriciteit kan worden opgewekt. De zonnecellen vangen zonlicht op en zetten het om in elektriciteit. Zonnepanelen zijn ongekend populair omdat ze goed zijn voor het milieu en je er geld mee bespaart op je elektriciteitsrekening. Je investering is vaak in minder dan 8 jaar terugverdient (afhankelijk van de elektriciteitsprijzen). Normaal gaan zonnepanelen zo’n 25 jaar mee. Dat betekent dus ongeveer 17 jaar gratis energie. En wie wil dat nou niet!

Omdat zonnepanelen goed zijn voor het milieu zijn er voor bedrijven vaak subsidies te krijgen voor zonnepanelen. Daarnaast zijn er veel voordelen en regelingen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken voor de consument.

Maar wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen, vraag je je misschien af welke merken betrouwbaar zijn? We helpen je wat opweg met je keuze.

Voordelen van A-merk zonnepanelen

Het kiezen voor A-merk zonnepanelen biedt verschillende voordelen. Wij delen ze hieronder met je.

1.   Betere kwaliteit

A-merk zonnepanelen hebben over het algemeen een betere kwaliteit dan B- of C-merken. A-merken investeren vaak meer in onderzoek en ontwikkeling om hun producten te verbeteren en te innoveren. Hierdoor zijn de zonnepanelen van A-merken vaak beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben ze een langere levensduur.

2.   Hogere efficiëntie

A-merk zonnepanelen hebben vaak een hogere efficiëntie dan B- of C-merken. Dit betekent dat ze meer energie kunnen produceren per oppervlakte-eenheid. Hierdoor heb je minder zonnepanelen nodig om dezelfde hoeveelheid energie te produceren als met B- of C-merken.

3.   Betere garantievoorwaarden

A-merken bieden vaak betere garantievoorwaarden dan B- of C-merken. Dit betekent dat je langer en beter gedekt bent bij eventuele defecten of vermogensverlies. De garantievoorwaarden verschillen per merk en per product, maar over het algemeen bieden A-merken meer zekerheid.

4.   Getest en gecertificeerd

A-merken worden vaak uitvoerig getest en gecertificeerd door onafhankelijke organisaties. Hierdoor weet je zeker dat het product voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en veiligheidsnormen.

5.   Minder vermogensverlies

A-merk zonnepanelen hebben vaak een lager vermogensverlies dan B- of C-merken. Dit betekent dat het paneel minder snel degradeert en dus langer meegaat. Een A-merk paneel kan bijvoorbeeld na 25 jaar nog steeds minstens 80% van het oorspronkelijke vermogen opwekken, terwijl een B- of C-merk paneel al onder de 80% kan zitten.

Kortom, het kiezen voor A-merk zonnepanelen biedt verschillende voordelen ten opzichte van B- of C-merken, waaronder betere kwaliteit, hogere efficiëntie, betere garantievoorwaarden, minder vermogensverlies en een langere levensduur. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen en te kiezen voor een optimale pv-installatie.

Verschillen in merken en soorten

Er zijn veel verschillende merken wanneer het op zonnepanelen aankomt en deze merken voeren dan vaak ook nog verschillende soorten panelen. Het is dus belangrijk om de specificaties en kenmerken van elke optie te bekijken voordat je een aankoop doet. De REC zonnepanelen fabrikant, voert bijvoorbeeld REC Twinpeak zonnepanelen, REC Alpha en REC N-peak. Ieder geschikt voor een andere situatie.

Overzicht A-merken zonnepanelen

Er zijn veel fabrikanten van A-merk zonnepanelen, hier is een lijst van enkele van de bekendste en meest betrouwbare fabrikanten:

  • LG
  • SunPower
  • Panasonic
  • Canadian Solar
  • Trina Solar
  • Hanwha Q CELLS
  • JA Solar
  • Jinko Solar
  • REC
  • SolarWorld

Het is goed om te weten dat er nog meer fabrikanten van hoge kwaliteit zonnepanelen zijn, die niet op deze lijst staan. Het is altijd belangrijk om de specificaties en beoordelingen van de panelen te bekijken voordat je een aankoop doet en te overleggen met een professional op het gebied van zonne-energie om de juiste keuze te maken.

Dit artikel is partnercontent van Bink Techniek.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.