#Bouwplaats

Website rond invoering Bouw-ID

Op 1 januari 2016 had de invoering van de Bouw-ID een start moeten maken. Door de enorme omvang duurt het langer voordat dit systeem operationeel is. Wel is nu de bijbehorende website in de lucht.

Eén van de afspraken die cao-partijen hebben gemaakt, is de invoering van een Bouw-ID. Een systeem waarmee de keten op een bouwplaats in beeld wordt gebracht. Doelen zijn onder meer het voldoen aan de Wet Aanpak Schijnconstructies en het voorkomen van oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden.

Het systeem is er nog niet; de bijbehorende website sinds kort wel. De site ontsluit actuele informatie, richt zich op de verschillende gebruikersdoelgroepen, maar heeft ook een extern gerichte communicatie tot doel. Zo wordt hierop een rubriek geplaatst met veel gestelde vragen en antwoorden. Daarnaast wordt zo veel mogelijk op een visuele manier duidelijk gemaakt wat de invoering van een Bouw-ID gaat betekenen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.