#Bouwplaats

Mascot presenteert werkkleding van texielresten op BouwBeurs

Duurzaam en naar wens samen te stellen. De nieuwe ‘Customized’ kledinglijn van Mascot werd op de BouwBeurs voor het eerst getoond en biedt iedereen, van schilder tot timmerman, een passende en vooral duurzame broek of jas.

Bijna 100% gerecycled

De kledinglijn is geïnspireerd op de zee en het strand, vertelt keyaccountmanager Willem Eimers op de beursstand. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in golfpatronen en een mini-surfbordje aan de rits. Maar belangrijker is dat de kleding zo duurzaam mogelijk gemaakt is. Eimers: “We zijn streng en noemen dit geen 100% gerecyclede broek. Maar het hoofdmateriaal is wel helemaal gemaakt van gerecyclede polyamide.” Die polyamide werd geproduceerd van snijafval uit de textielindustrie. “De textielindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld”, zegt Eimers. “Als je die wilt verduurzamen moet je kijken naar je processen, de sociale omstandigheden maar vooral ervoor zorgen dat je kleding lang meegaat.” De gerecyclede polyamide voelt dunner en lichter dan niet-gerecyclede alternatieven, maar blijkt uit testen wel veel snijvaster. Dat zorgt ervoor dat de kleding langer meegaat.

Zakken en vakken

Daarnaast werd er in de ontwikkeling veel aandacht besteed aan handige details voor verschillende beroepsgroepen, vertelt Eimers. “Zodra we enkele prototypes hebben, testen we deze uitgebreid met een groep vakmannen en -vrouwen.” Zo heeft de kleding ventilatiegaatjes, zijn er onopvallende reflecterende vlakken toegevoegd en handige zakken en houders voor mobiel, tape of duimstok. Die laatste blijft middels een verborgen magneet keurig op zijn plek zitten. In overleg met gebruikers werd bijvoorbeeld de telefoonzak iets meer naar de achterkant van het been geplaatst. “Het bleek dat de telefoon moeilijk uit de zak te halen was als de gebruikers met hun benen gebogen zitten”, legt Eimers uit. “Door de zak iets naar achteren te plaatsen is de telefoon ook zittend gemakkelijk te pakken.” Ook is het mogelijk om extra zakken naar wens aan de broek te klikken. Natuurlijk is de nieuwe kledinglijn ook in diverse ddamesmodellen en -maten beschikbaar, benadrukt Eimers.

De nieuwe Customized-lijn van Mascot is vanaf volgende maand verkrijgbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.