#Bouwplaats

Wijzigingen VCA per 1 september

Wie na 1 september opgaat voor zijn VCA kan het examen alleen nog maar elektronisch afleggen. Mogelijk nog belangrijker is dat er ook in de vraagstelling het een en ander verandert.

De bedoeling is dat er wat meer samenhang in de vragen komt en dat de kandidaat iets meer laat blijken de stof ook begrepen te hebben. Daarop zijn de eind- en toetstermen aangepast. De vragen zullen meer op de praktijk aansluiten, en de werksituatie centraal stellen.

Ook de manier van vragenstellen verandert. Niet langer zijn het alleen maar multiple-choice vragen, maar er worden ook toepassingsvragen gesteld. Zo komt er standaard een ‘matrixvraag’ voorbij, waar de kandidaat van drie of vier beweringen moet invullen of die juist of onjuist is. En ook een ‘koppelvraag’ waarbij de kandidaat begrippen uit het ‘linkerrijtje’ moet koppelen met begrippen in het ‘rechterrijtje. Het aantal te behalen punten is zowel voor VCA Basis als voor VCA VOL een beetje teruggebracht.

De veranderingen zijn door het bedrijf Construction Media, eigenaar van VGM Box, een aanbieder van VCA-cursussen in een overzichtelijke infographic ondergebracht. Het bedrijf laat weten al haar methodes en lesstof al op de nieuwe situatie te hebben aangepast.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.