#Bouwplaats

Zalmhaven bereikt hoogste punt

Foto: Fred Smulders

Drie jaar na de start van de bouw bereikt De Zalmhaven het hoogste punt van 215 meter. Dat wordt donderdagavond gevierd met een spectaculaire lichtshow en een optreden van DJ duo Mind Against via een livestream voor heel Rotterdam en de rest van de wereld.

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I – een toren van 215 meter, de hoogste wolkenkrabber van de Benelux – geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In de hoge toren komen 256 appartementen.

In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 herenhuizen gerealiseerd, in de koop- en huursector. Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht. De herenhuizen en woningen in De Zalmhaven III zijn inmiddels opgeleverd. Naar verwachting worden de woningen in De Zalmhaven I medio 2022 opgeleverd en De Zalmhaven II in eind 2021.

De makers van De Zalmhaven

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten. De huurwoningen worden door Amvest namens AEGON in portefeuille genomen.

De livestream wordt op donderdag 14 uitgezonden via www.dezalmhaven.com/livestream

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.