Bedrijfstakverslag 2016: meer aandacht voor veiligheid

Geplaatst op 7 september 2017, door in Bouwpraktijk

Volandis heeft het Bedrijfstakverslag 2016 gepubliceerd. Het verslag laat de stand van zaken zien in de bouw- en infrasector op het gebied van arbeid, gezondheid en veiligheid. Wat blijkt: er is steeds meer aandacht voor gezond en veilig werken.

In het voorwoord van het Bedrijfstakverslag – een bundeling van de conclusies die voortkomen uit de Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoeken (Pago’s)  waar werknemers vanuit de cao recht op hebben – spreekt Volandis-directeur Tjeerd Hobma dan ook over een mooie ontwikkeling.

De toenemende aandacht voor de gezondheid uit zich er onder andere in dat het aantal medewerkers met overgewicht gelijk blijft, waar deze trend gemiddeld in Nederland nog stijgende is. Ook wordt er steeds minder gerookt en alcohol gedronken door medewerkers in bouw- en infrasector. Alleen met de beweeg- en fitnorm wil het nog niet vlotten. Daarop scoren werknemers in de bedrijfstak slechter dan gemiddeld voor de Nederlandse populatie.

Uit de Pago’s blijkt ook dat 95 procent van de deelnemende medewerkers stelt dat er voldoende technische en organisatorische maatregelen zijn om de veiligheid te waarborgen. Toch geeft 15 procent aan zich nog wel eens in onveilige situaties te bevinden.

Tags
,

Ook reageren?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*
*

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven