Themanummer BIM van Aannemer op de mat

Geplaatst op 13 september 2017, door in Bouwpraktijk

Op vrijdag 15 september verschijnt er een nieuwe editie van het vakblad Aannemer op de mat. Hierin staat BIM centraal. Maar wat kunt u allemaal nog meer van ons verwachten?

Wonen, werken, parkeren en recreëren, dat waren de plannen van de gemeente Rotterdam met de oude Fenixloods van de Holland-Amerika Lijn in Katendrecht. Begin 2016 startte bouwbedrijf Heijmans de ‘transformatie’ van Fenix I. Vanaf definitief ontwerp werkten de architect, constructeur en installatieadviseur samen in BIM om de plannen te realiseren.

Modelchecker

Met de BIM basis ILS-modelchecker van SlimLabs kan iedere bouwpartij controleren of zijn model voldoet aan de BIM basis ILS. “Is het goed, dan kun je direct verder met
een model. Zo niet, dan download je een BCF-rapport.”

Centraal BIM

Autodesk lanceerde in 2016 het online platform BIM 360 Collaboration for Revit. Hierin kunnen alle actoren in de bouwkolom realtime op één server aan een centraal
BIM sleutelen. Wat zijn de ervaringen van de eerste pioniers?

Woonconfigurator

Door een 3D-schaalmodel ‘wandelen’ en via de woonconfigurator elementen verplaatsen, waarna het gewijzigde model automatisch geüpload wordt naar een centraal BIM. Het kan met Virtual en Augmented Reality van Recreate.

Tags
, ,

Ook reageren?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*
*

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven