Vergunningsvrij dakkapel plaatsen

Geplaatst op 21 mei 2013, door in Bouwpraktijk

Vaak is voor het plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig. Velux, producent van dakkapellen en dakramen, stelt nu echter een oplossing te hebben om meer daglicht te krijgen op zolder zonder dat daarvoor een vergunning nodig is.

In plaats van een traditionele dakkapel biedt Velux een dakkapel die is opgebouwd uit dakramen. Ook aan de voorkant van een woning is deze oplossing meestal vergunningsvrij, aldus de producent. De alternatieve dakkapel heeft een opstand waarmee de standaard dakramen uit het dak worden getild. Omdat de ramen iets hellend in het dak liggen, zorgt dit voor meer daglicht dan bij een traditionele dakkapel.

Een tweede mogelijkheid is een dakserre. In een dakserre worden er zowel horizontaal als verticaal een aantal dakramen geplaatst. Ook dit zorgt voor veel daglicht en bovendien een mooi uitzicht. Omdat het hoogste punt niet meer dan 60 centimeter uit het dak steekt, is ook deze dakserre in de meeste gevallen vergunningsvrij.

Tags
, ,

Reacties

  1. Tresna Becker op 13 november 2017, om 19:04

    Hoe kom ik aan meer informatie…aangezien ik geïnteresseerd ben in het plaatsen van een dakserre.
    Hoop snel van u te horen.
    Vr gr.
    T. Becker

Ook reageren?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*
*

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven