#Bouwsector

16 huisjes BouwEXPO in boek

De 16 huisjes in Almere die het resultaat zijn van de BouwEXPO Tiny Housing, zijn gedocumenteerd in het boek ‘Klein Wonen/Small Homes’.

43 procent van de mensen zal midden deze eeuw alleenwonend zijn. Alle reden dus om aan klein wonen aandacht te geven in de bouwproductie. In 2016 startte in Almere de BouwEXPO Tiny Housing met een ideeënprijsvraag. Iedereen kon meedoen. De winnaars bouwden 16 permanente huisjes aan het Nimfenplein. Sommige huisjes zijn vrijstaand, andere zijn geschakeld dan wel gestapeld. Allemaal als echte woningen vergund en worden bewoond. De huisjes zijn de inspiratie voor klein wonen elders. Op lege plekken, als inbreiding, op daken, of als volwaardige nieuwbouwbuurten.

Documentatie

Het boek ‘Klein Wonen/Small Homes’ van schrijver Jacqueline Tellinga documenteert de Almeerse BouwEXPO huisjes. Daarin passeert ook het totale maakproces de revue: van bestemmingsplan, welstand, verkavelingsplan tot parkeernormen. Van grondovereenkomsten, tijdelijk gebruik, omgevingsvergunning tot de gelijkwaardigheidsbepaling in het Bouwbesluit.

Het boek is vanaf 4 september 2019 verkrijgbaar bij uitgeverij Thoth.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.