#Bouwsector

3 tips voor het verduurzamen van je huis

In de huidige tijd waarin we ons er met elkaar steeds bewuster van worden dat het verduurzamen van ons huis belangrijk is om bij te kunnen dragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot, zien we ook dat steeds meer mensen dit doen. Niet alleen draag je op deze manier je steentje bij aan een schoner milieu, maar is het ook nog een goed voor je eigen portemonnee ook. Omdat veel mensen niet exact weten wat er allemaal mogelijk is en hoe ze hun huis het beste kunnen verduurzamen, hebben we een aantal praktische tips waarmee jij je huis snel en gemakkelijk kunt verduurzamen en niet alleen iets goeds doet voor het milieu, maar er ook flink mee kunt besparen.

Zonnepanelen

Uiteraard is veruit de populairste manier om je huis te verduurzamen, het laten plaatsen van zonnepanelen. Het feit je direct resultaat ziet, maakt het dat mensen vaak het idee hebben dat dit de enige maar is waarop ze niet alleen bijdragen aan een schoner milieu, maar er ook zelf beter aan worden. Wanneer je kiest voor zonnepanelen, dan is het wel aan te raden dit door een erkend bedrijf te laten doen en iemand op locatie langs te laten komen om de situatie te beoordelen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat achteraf blijkt dat je te weinig panelen hebt laten plaatsen. De kosten voor het laten bijplaatsen van enkele panelen ligt namelijk in verhouding vele malen hoger, dan wanneer je dit direct laat doen. Wanneer je kiest voor zonnepanelen, is een elektrische auto overigens ook aan te raden. Het stroomverbruik voor het opladen kun je namelijk volledig voorzien met eigen stroom. Zo kost het je praktisch niets. Wil je nog meer besparen op je auto, dan is periodiek je autoverzekering vergelijken de laatste stap die hieraan kan bijdragen.

Isoleren van je huis

Door je huis te laten isoleren, blijft de warmte veel beter binnen en de kou buiten de deur. Dit zorgt ervoor dat je in de winter veel minder hoeft te stoken, waardoor je niet alleen minder CO2 uitstoot, maar dus ook een veel lagere gasrekening hebt. Ondanks het feit dat veel mensen hier niet direct de voordelen van inzien, heeft het wel degelijk een enorme impact op je maandelijkse energierekening. Helemaal wanneer je zonnepanelen combineert met het isoleren van je huis. Zo kun je zowel je gas, als ook je stroomverbruik flink reduceren. Wel is het goed er rekening mee te houden dat je je huis op verschillende manieren kunt isoleren. Zo kun je kiezen voor een vloerisolatie, spouwmuurisolatie en natuurlijk het laten isoleren van het dak. Doe je dit allemaal, dan zal je er maandelijks flink op vooruit gaan.

Apparatuur

Uiteraard kun je een hele hoop aan je huis zelf doen, maar wat dacht je van alles in huis? Een oude CV-ketel bijvoorbeeld is natuurlijk vele malen minder rendabel, dan wanneer je kiest voor een HR ketel. Ook oude apparaten zoals een koelkast, vaatwasser en wasmachine kunnen zorgen voor een enorme verhoging van het stroomverbruik. Je kunt dus wel voordelig een tweedehands koelkast voor in de schuur aanschaffen, maar wanneer deze ontzettend veel stroom verbruikt, is een nieuwe koelkast vaak op lange termijn veel voordeliger.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.