#Bouwsector

300.000 renovaties door btw-verlaging

Bijna 300.000 huishoudens gaan renoveren als gevolg van de btw-verlaging, blijkt uit onderzoek van WoonKennis. Vooral de allround klusjesman, schilder en timmerman zullen worden ingeschakeld.

22% van de huishoudens met renovatieplannen wilde eerst veel werkzaamheden zelf doen, maar gaat nu toch gebruikmaken van professionals.  De huishoudens hebben gemiddeld een renovatiebudget van 5.045 euro. WoonKennis deed onderzoek onder ruim 500 woonconsumenten naar de effecten van de btw-verlaging. Vooral de badkamer, woonkamer en keuken zullen onder handen genomen worden.

Renovatieplannen

Aan huishoudens is gevraagd of zij voor de maatregel al woningrenovatieplannen hadden en of ze door de maatregel zijn beïnvloed. 11% was al van plan te gaan renoveren aankomend jaar en blijft bij dat plan. 4% had nog geen plannen, maar gaat nu wel renoveren. Volgens de laatste berekeningen van het CBS (uit 2011) zijn er 7.473.000 huishoudens in Nederland. Dus 298.920 huishoudens gaan vanwege de btw-verlaging toch hun woning renoveren. Overigens is 75% van de huishoudens nooit van plan geweest en nu ook niet van plan om de woning aankomend jaar te renoveren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.