#Bouwsector

60.000 warmtescans in Utrecht

De gemeente Utrecht heeft 60.000 warmtescans gemaakt van woningen en gebruikt deze om bewoners te motiveren energiebesparende maatregelen te nemen.

De gemeente hoopt dat mensen dankzij de warmtescans op inloopbijeenkomsten over energiebesparing komen. Op deze bijeenkomsten kunnen bewoners een op maat gesneden advies krijgen. Dit advies is gratis als ze de voorgestelde maatregelen binnen een jaar uitvoeren. Voor Verenigingen van Eigenaren is een apart traject opgezet.

Extra werk

Uiteindelijke doel van de gemeente is om minstens 2.000 particuliere woningen te verduurzamen. Daarvoor is een budget van 5 miljoen euro beschikbaar. Programmamanager Kees Verschoor verwacht dat ongeveer 10% van de woningeigenaren ook echt met de warmtescan en het advies aan de slag gaat. Als bijkomend voordeel hoopt de gemeente voor meer werk voor installateurs en aannemers.

Bron: Bouwend Nederland

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.