#Bouwsector

68.000 bezoekers op Dag van de Bouw

Afgelopen zaterdag namen 68.000 mensen een kijkje bij één van de 130 deelnemende bouwprojecten tijdens de Dag van de Bouw. Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland verrichtte samen met voorzitter Doekle Terpstra van Uneto-VNI, Henk Klein Poelhuis van de Aannemersfederatie en Jos Hoonhout van VNConstructeurs de opening bij een groot renovatie- en nieuwbouwproject in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Thema van de dag was ‘baankansen in de bouw’. De voorzitters benadrukten dat jongeren die nu kiezen voor een carrière in de bouw en de technische installatiebranche 100 procent baangarantie hebben. De komende jaren zijn er zo’n 40.000 vacatures te verwachten, waarvan de helft in de techniek.

Open dag

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van de bouw- en infrasector. Door heel Nederland kon het publiek een kijkje nemen op bouwplaatsen die in de rest van het jaar niet toegankelijk zijn; van kleine renovatieprojecten, kantoor- en zorgbouw tot en met robuuste restauratie- of infraprojecten. Bouwers en installateurs gaven rondleidingen en zo kregen bezoekers een indruk van de enorme diversiteit aan projecten en het innovatief vermogen van de sector.

Bouwopgave

Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland benadrukte de grote bouwopgave in ons land. “Honderdduizenden mensen willen in of dichtbij steden wonen. Grootschalige uitbreiding is dus dringend nodig, met langlopende plannen. We moeten niet terug naar de woningschaarste van de jaren vijftig. Aanpakken dus!”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.