#Bouwsector

Aannemer #3: renoveren met Zwaluwe Bouw, Japanse hsb en prefab daglichtproducten

‘Op naar energiezuinig wonen’, staat te lezen op de hesjes van de mannen van Zwaluwe Bouw die de cover van de komende editie van Aannemer sieren. Zij hielpen mee om zes jarenzestigflats van woningcorporatie Thuisvester in Oosterhout energetisch te verbeteren.

De aanpak van Zwaluwe Bouw met prefab elementen – 600 in totaal – zorgt voor snelheid en weinig overlast. De collectieve installatie is voorbereid op een aardgasloze toekomst. Goede communicatie met bewoners zorgt voor duidelijkheid. Resultaat: label A+ en een 8,5 voor bewonerstevredenheid.

Lees het hele verhaal in de nieuwe editie van Aannemer die dinsdag 19 mei op de mat valt. Nog twee tipjes van de sluier:

Japanse houtbouw

De draagconstructie van de nieuwbouwwoning van René Blokzijl in Oostzaan is opgebouwd volgens een Japanse houtskeletbouwmethode. Bijzonder aan het zogeheten Suteki-systeem is dat er geen bouten en moeren gebruikt worden. Dat zorgt voor een snelle montagetijd: in drie dagen tijd staat het houtskelet van een eengezinswoning overeind.

Modulair, foutloos, vergunningsvrij

LUXboX timmert aan de weg met prefab daglichtproducten die in de meeste gevallen vergunningsvrij op het hellende dak kunnen worden geplaatst.
Vergunningsvrij betekent evenwel niet regelvrij: de leverancier zet in op
aantoonbaar inbouwen, onder meer met getrainde Dakvenstermeesters.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.