#Bouwsector

Aannemer B&U scoort het slechtst op imago

Van bouwers die thuis bij consumenten over de vloer komen heeft de installateur het beste imago. Het slechtst beoordeeld wordt de aannemer B&U. Al is dat zeker geen onvoldoende: een 7,2.

Veel consumenten laten activiteiten in en rondom hun woning uitvoeren door diverse bouwpartijen. USP Marketing Consultancy vroeg consumenten hoe zij denken over aannemers B&U, klusbedrijven, schilders, hoveniers en installateurs (E- en W-). Het onderzoek (op basis van 500 online enquêtes) ging over vier verschillende aspecten: proactiviteit, professionaliteit, kwaliteit van werken en klantvriendelijkheid.

Als het gaat om een algemene beoordeling komen installateurs (elektro 7,7 en CV 7,6) als beste uit de bus. Aannemers B&U worden het slechtst beoordeeld met een 7,2. USP noemt het opvallend dat als consumenten een klus hebben laten uitvoeren de algemene beoordelingen (veel) hoger liggen bij hoveniers, CV installateurs en klusbedrijven. Bij schilders is dit juist andersom.

Kwaliteit

Qua proactiviteit (actief benaderen of informeren of zij iets voor consument kunnen betekenen) worden de CV installateur en het klusbedrijf het beste en de hovenier het slechtste beoordeeld. Kijkende naar de andere aspecten professionaliteit (netjes werken en gedragen), kwaliteit werken (werk uitvoeren zoals is afgesproken, zonder dat er problemen tijdens en na de klus optreden) en klantvriendelijkheid (goed naar wensen van consumenten luisteren en eventuele klachten naar wens oplossen) scoren wederom de installateurs het best en aannemers B&U het minst goed.

1 reactie op “Aannemer B&U scoort het slechtst op imago

  1. De kop bij dit artikel vind ik slecht gekozen en erg stigmatiserend. Uiteindelijk doet dr bouwsector het goed bij de consument

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.