#Bouwsector

Aannemers komen mensen tekort op bouwplaats

Nederland telt een tekort aan gekwalificeerd personeel op de bouwplaats. Uit onderzoek in opdracht van Aannemersfederatie Nederland (AFNL) blijkt het vinden van vakmensen een van de grootste problemen waar mkb-aannemers momenteel tegenaan lopen.

Aannemers zijn over het algemeen positief over de omzetverwachting en het te realiseren bedrijfsresultaat. De werkvoorraad verbetert en de prijsdruk lijkt te stabiliseren.

Groeiende vraag

Doordat de markt aantrekt, neemt ook de vraag naar personeel weer iets toe. Naast het vinden van goed opgeleide mensen met vakkennis wordt het inhuren van vakkrachten als een groot probleem ervaren. De AFNL blijft zich grote zorgen maken over de verhouding tussen vast personeel en tijdelijk personeel bij bedrijven.

Volgens de federatie zetten risico’s van de Wet Werk en Zekerheid en de loondoorbetaling in het tweede ziektejaar al geruime tijd een rem op het in dienst nemen van vaste medewerkers. De federatie vindt dat het huidige kabinet de ”belemmerende arbeidsmarktwetgeving” nog zou moeten aanpakken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.