#Bouwsector

Aannemers laten crisis achter zich

Uit een inventarisatie onder BouwGarant-deelnemers blijkt dat ruim 80% de crisis achter zich heeft gelaten. De positieve tendens die vorig jaar is ingezet, blijft daarmee voortduren.

Met een beter gevulde orderportefeuille dan vorig jaar (68%) zien de aannemers de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Het is de consument die er voor zorgt dat de zij het weer druk hebben. Er is weer ruimte en geld voor verbouwingen en achterstallig onderhoud. Bijna 70% van de ondervraagden geeft aan dat het onderhoud aan woningen toeneemt. Maar ook grote verbouwingen zitten in de lift, aldus 54%.

Obstakels

“Het is goed om te constateren dat het beter gaat, maar er blijven wel aspecten die de aandacht vragen. Grote obstakels die verdere groei in de weg staan, zijn met name levertijden van materialen en het vinden van goed personeel”, aldus Rob de Groot directeur van BouwGarant.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.