#Bouwsector

Aannemers staan er beter voor dan jaar geleden

Ruim 60% van de bij BouwGarant aangesloten aannemers staat er beter voor dan een jaar geleden. Dat schrijft het keurmerk op basis van een recente inventarisatie onder deelnemers.

Niet alleen nam de vraag naar naar grotere verbouwingen toe, ook blijkt de consument milieubewuster te worden; ruim 55% van de aannemers merkt een toename in de de vraag naar duurzame oplossingen. “Dat het beter gaat in de bouw merken we ook aan de afname van het aantal faillissementen en bedrijfsbeëindigingen”, aldus Rob de Groot, directeur BouwGarant. Een van de meest positieve gevolgen van het herstel is het feit dat bouwbedrijven weer ruimte hebben voor vast personeel.

Bouwvak

De traditionele bouwvak blijkt voor de meerderheid nog steeds onomstreden, hoewel steeds meer bouwbedrijven (deels) de gehele zomer actief zijn. Als leuk detail uit de inventarisatie wordt genoemd dat bijna 50% van de aannemers het gevaar van Uv-straling actief met hun medewerkers bespreekt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.