#Bouwsector

Aannemers vervolgd voor gasexplosie

De aannemer en onderaannemer die betrokken waren bij de graafwerkzaamheden in Diemen die in september 2014 tot een gasexplosie leidden, worden vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten.

De bedrijven wordt verweten onvoldoende zorgvuldig te zijn geweest bij de graafwerkzaamheden. Bij de explosie vielen twee doden, de kraanmachinist en een medewerkster van de woningbouwvereniging. Ook waren er vijftien gewonden en werden 32 woningen voor lange tijd onbewoonbaar verklaard.

Gebrekkige informatie-uitwisseling

Eerder concludeerde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid al dat de explosie kon gebeuren door gebrekkige informatie-uitwisseling. Daardoor was het voor de aannemer niet duidelijk dat er een werkende gasleiding in het graafgebied lag. Bovendien werd er, nadat de leiding was geraakt, niet tijdig en accuraat gereageerd, aldus de Onderzoeksraad.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.