#Bouwsector

Aanvraag NOW 2.0 nadert deadline

Werkgevers die bij het UWV een aanvraag willen indienen voor de tweede tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid – NOW 2.0 -, hebben daarvoor nog heel even de tijd. Tot en met maandag 31 augustus.

Sinds 6 juli heeft UWV 40.506 aanvragen voor NOW 2.0 goedgekeurd en een voorschotbedrag uitgekeerd van in totaal bijna 1,5 miljard euro. De regeling is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in deze coronatijd.

Tegemoetkoming

Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van vier maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden juni tot en met september, op voorwaarde dat ze hun personeel gewoon doorbetalen.
Die tegemoetkoming is maximaal 90 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in twee termijnen betaald.

Minder aanvragen

Het aantal aanvragen voor NOW 2.0 is aanzienlijk lager dan voor NOW 1.0. Uit een enquête die UWV heeft laten uitvoeren kwam naar voren dat een deel van de werkgevers wacht met een mogelijke aanvraag tot ze een duidelijker beeld van hun omzetverlies hebben. Dat zou kunnen betekenen dat de laatste week nog tot een piek in het aantal aanvragen leidt.

Hulpmiddelen

Om werkgevers te helpen bij de afweging of ze NOW 2.0 willen aanvragen, is er een aantal online hulpmiddelen. Werkgevers kunnen terecht op www.rekenhulpomzetverlies.nl om een goede inschatting van hun omzetverlies te maken. Met de simulatietool op de site www.simulatienow.nl kunnen ze bovendien een beeld krijgen van wat een dalende loonsom betekent voor de definitieve tegemoetkoming.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.