#Bouwsector

AFNL wil loonsverhoging niet per 1 juli

Een meerderheid van de branches aangesloten bij de Aannemersfederatie Nederland stemt in met de nieuwe bouw-cao, mits de loonsverhoging van 2,5% per 1 juli wordt verschoven naar het moment van algemeen verbindend verklaren van de cao.

Anders ontstaat er een ongelijk speelveld omdat niet-aangesloten bedrijven de loonsverhoging pas hoeven te betalen op het moment dat de cao algemeen verbindend is verklaard, betoogt de Aannemersfederatie. Als bijkomend punt wordt genoemd dat door de korte invoeringstijd de loonsverhoging niet zou kunnen worden verwerkt in de tarieven.

Bouwend Nederland is akkoord met de bouw-cao. Het Algemeen Bestuur realiseert zich dat de loonsverhoging ‘zwaar op de maag ligt bij veel leden’. “De meerderheid vond uiteindelijk dat het onderhandelingsresultaat gezien moet worden als een doorbraak.”

Ook een meerderheid van de leden van FNV Bouw is voor.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.