#Bouwsector

AFNL wil noodmaatregel stikstofproblematiek

De Aannemersfederatie (AFNL) doet een dringend beroep op het Kabinet snel een eind te maken aan de onduidelijke en problematische situatie voor de bouw en infrasector over de stikstofproblematiek. De AFNL roept het Kabinet op om op korte termijn met een noodoplossing te komen om woningbouw en infrastructurele werken weer mogelijk te maken en duidelijkheid te verschaffen. Het kabinet zou bijvoorbeeld – in overleg met de commissie Remkes – met een noodmaatregel voor de bouw en infra kunnen komen, daar deze sector slechts verantwoordelijk is voor een zeer geringe – en veelal tijdelijke – uitstoot van stikstof.

Snelle eenduidige methode

Een snelle en eenduidige methode waarmee beoordeeld kan worden of projecten kunnen doorgaan is daarbij ook van belang. Daarnaast zou een overzicht van maatregelen met bewezen effect op stikstofdepositie kunnen helpen bij (nieuwe) projectplannen, stelt de brancheorganisatie voor. Tenslotte kan het niet zo zijn dat een tijdelijke toename van stikstofuitstoot als gevolg van bouwen een reden is om niet te bouwen, anders kan er niets meer worden gebouwd, aldus de AFNL. Zelfs geen dakkapel of aanbouw.

Dit schrijft de Aannemersfederatie in een brief aan de ministers van BZK, EZK, I&W en LNV naar aanleiding van steeds meer berichten van ondernemers dat bouwprojecten worden stilgelegd door de uitspraak van de Raad van State over de stikstofproblematiek.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.