#Bouwsector

Afvoeropdracht chemisch afval via website

Dusseldorp Inzameling en Recycling wil met een nieuwe website over chemisch afval met name kleinere bedrijven en zzp’ers informeren over dit onderwerp. Bedrijven kunnen ook direct een afvoeropdracht verstrekken. Binnen tien dagen wordt het afval opgehaald.

Bedrijven kennen volgens Dusseldorp de voordelen van gescheiden inzamelen voor milieu en kosten maar al te goed. Toch is het voor gevaarlijk afval niet altijd goed geregeld en zorgt de afvoer soms voor hoofdbrekens. Hoe moet ik de teerafval verpakken? Wat doe ik met lege spuitbussen, kitkokers of purschuimbussen? Op de nieuwe website www.chemischafval.nl kunnen bedrijven antwoorden op deze vragen vinden.

Afvoeropdracht

Ook kunnen zij direct een afvoeropdracht verstrekken. Dusseldorp zamelt landelijk in. Op basis van de daadwerkelijke afgevoerde kilogrammen afval ontvangt het bedrijf een factuur. Het bedrijf dat afval aanbiedt, krijgt een afvalstroomnummer voor iedere unieke soort afval dat het wil laten afvoeren. Daarmee worden de hoeveelheden afgevoerd afval nauwkeurig vastgelegd en richting de overheid gerapporteerd. De milieuboekhouding op het gebied van afvalstoffenregistratie is daarmee op orde. Binnen tien dagen na aanmelding wordt het afval opgehaald.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.