#Bouwsector

Razendsnel akkoord: 5% loonsverhoging voor bouw en infra

Afgelopen week bereikten de vakbonden en werkgevers in de Bouw & Infra een onderhandelingsakkoord. Belangrijkste uitkomst is een loonsverhoging van 5%, de hoogste stijging ooit. De afspraken zijn definitief na instemming van de vakbondsleden en de werkgeversachterban.

Snel akkoord

De nieuwe cao geldt voor 1 jaar en loopt tot en met 31 december 2023. Het akkoord was er snel, mede door de arbeidsmarktkrapte, de energietransitie en de enorme woningbouwopgave. George Raessens, voorzitter Bouwend Nederland: “Juist nu willen cao-partijen afspraken maken die helpen waar dat kan. Er zijn werknemers die het echt lastig hebben. Werkgevers zien dit. De cao-partijen hebben gekozen voor deze snelle en duidelijke oplossing. We laten daarmee zien dat we gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen in deze moeilijke periode. En we bevestigen, in tijden van arbeidsmarktkrapte, dat de bouw & infra een aantrekkelijke sector is en blijft om in te werken.”

Hoge inflatie

Hans Crombeen, bestuurder FNV Bouwen en Wonen: “Het is een loonsverhoging die nooit eerder is betaald aan de werknemers in de bouw & infra. Het past bij de hoge inflatie waardoor werknemers steeds meer moeite hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Wij zijn blij met dit snelle akkoord omdat het betekent dat de werknemers die loonsverhoging ook krijgen als zij die nodig hebben.” Op woensdag 22 juni wordt het algemeen bestuur van Bouwend Nederland gevraagd om met het bereikte onderhandelingsresultaat akkoord te gaan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.